we live here

Så... Vi köpte ett hus.

Den stora grävarhelgen är över

Kategori: Trädgård

Alltså herregud, vad vi har grävt den här helgen.
Först grävfesten i lilla rabatten, där som det ska bli sten inom en överskådlig framtid. Sedan fortsatte vi i den andra rabatten hela söndagen. Vi spottade och svor och svettades och förde ett sista krig mot stubben efter rönnsumaken som vi tog ner i vintras.
Och vi vann!
 
 
När vi började gräva hade vi faktiskt inte riktigt någon idé om vad vi skulle ha här i stället. Skulle det vara en annan rabatt? En plats att fika på? Gräsmatta?
Vi klurade lite på det medan vi slet och kämpade.
 
Här syns våra sorteringshögar, den längst bort är slängjord, sedan "saker man kan elda-högen", sedan en hög med stenar och så högen med fin och brukbar jord. 

Det syns förresten vad vi har kvar också:
Vi gräver bort gräsmattan (som enbart består av mossa) från gången och fram till trappan, någon himla ordning får det vara.
 
 
Tänk att det 12 timmar tidigare var en djungel här, med en gammal grinig rhododendron, flera stubbar, massor av vintergröna och en miljard hemska dagliljor. Gissa om vi var slitna på kvällen?
Två pionbuskar fanns det också, men de räddade jag från en säker död och har planterat om dem. Vi får se om de överlever.
 
Planen är i alla fall att jämna till hela området, sedan plantera gräsfrön över hela. Till våren ska vi sätta en vintergrön häck från husgaveln och längs bågen fram till där gången börjar. Och innanför häcken blir det en kant med stenar. 
 
 
Och stenar ja.
Det kommer att behövas en del.
Tur att vi bor granne med det här:
 
 
Här hamnar jorden som blir över, vår knöliga gräsmatta kommer att bli lite mindre knölig snart.
 
 
 


Och ett dygn senare:
Klart!

 
Eller ja, klart och klart. 
Det är massor kvar att göra.
I med ny jord, så gräs, flytta högar...

Men för nu; Klart!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: