we live here

Så... Vi köpte ett hus.

Utsidan

Kategori: Trädgård

Under sommaren har vi grävt i nästan hela trädgården, sått gräs, gjort en grusgång och en extra parkeringsplats, planterat en gullig liten thujahäck, bytt både färg och panel på ena gaveln och lagt nytt tak på pelletsförrådet (den lilla utbyggnaden bredvid garageporten).
 
 
 
Jag tycker så mycket om den gulliga lilla thujahäcken. Tänker att den ska vara max 1,5 meter hög. Gräsmattan vid thujorna är också ny, det går knappt att förstå att det var rena rama djungeln där när vi flyttade in...
 
Här kommer en påminnelse:

 
 
Nu är det inte något sånt kvar alls.
 
 
Planen är att vi ska ha på ett lager stenmjöl på gruset både på grusgången och parkeringplatsen. Då blir det både snyggare och skönare att gå på. Plymspirean har också fått sätta livet till,  men vi funderar på att plantera ett träd på gräsplätten till höger i stället. 
 
Dessvärre är grävandet inte klart, vi har precis fått besked om att vi kommer få dra in fiber, och gräver antagligen ner rören nu innan det blir tjäle. Jättebra med fiber, men jättetråkigt att behöva gräva och återställa en gång till...
 
Och just det ja. En rejäl hagelstorm pajade vårt altantak på bara några minuter. Nu har vi hundra hål i det. Det ser lite ut som en discolampa när solen lyser igenom, hehe. Under sommaren räknar vi med att riva hela skiten och göra en ny altan. Förutsättningen för att det ska fungera är att vi har ett staket, men det ska vi allt kunna ordna.
 


 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: