we live here

Så... Vi köpte ett hus.

Chunky white chocolate chip cookies

Kategori: Att äta

Dessa flådiga amerikanska namn alltså. 
På svenska heter det bondkakor med vit choklad, för det är precis vad det är.
 
(Tapetprover är utmärkta fotobakgrunder)
 
  • 100 gram rumsvarmt (mjukt!) smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 100 gram hackad vit choklad
Rör smör, socker och sirap mjukt och poröst med elvisp, använd visparna. Blanda mjöl, bikarbonat och rör ner det i bunken. Och chokladen såklart! Hacka lagom stora bitar och ner med dem också. Vispa snabbt ihop degen på låg hastighet. Sluta vispa när det blivit en smulig deg. Knåda ihop den med händerna, ta upp degen på köksbänken. Forma den till en rulle och vira in den i plastfolie. Låt den ligga i kylen i minst en timme, men det går bra att låta degen ligga kvar i kylen över natten.

Sätt ugnen på 200˚C. 
Skär degrullen med vass kniv i knappt 1/2 cm tjocka skivor. (HAHA, min skivor var snarare 1 cm tjocka, då blir de mjuka och alldeles underbara i mitten) Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter, tills de är lagom gyllene och ser färdiga ut. Låt kakorna svalna på plåten.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: