we live here

Så... Vi köpte ett hus.

Första röjet i källaren

Kategori: Babbel

 
1. Här ska vi bo! sa hunden. 2. Våra källarfönster har söta spetsgardiner. 3. Hundra gamla tidningar. 4. Kungen, Siliva och den hysteriska tapet i källartrappan.
 
 
Ojoj, vad vi har röjt idag!
Alla mattor och plattor i alla rum i källaren (de tre som hade mattor och plattor, alltså. Med andra ord inte ens hälften av rummen...) är utsläpade och slängda på tippen. Och ja, stinket försvann omedelbart. SÅ HIMLA SKÖNT! Under mattorna i det rummet som bastun är fanns hundratals gamla tidningar från slutet av 50-talet. Mycket festligt och underhållande, måste jag säga. (Men de är också slängda på tippen.) Kvar finns bara torr, fin betong. Mmmm... betong. Så himla mycket bättre än stinkmattor.
 
Vi tog även ett rejält krafttag i tvättstugan; vedspisen åkte ut, det gjorde även mur, tegel och betong - när vi har skyfflat ut allt det har vi fått cirka flera kvadratmeter extra yta där nere. Mycket gött! Jag har spenderat en lång stund med att försöka gnugga bort gamla, fastklistrade tidningsurklipp från ena väggen, och lyckats till 90 %. I morgon blir det the mighty power of scotch-brite som ska få göra sista finliret.  
 
I morgon står det alltså skyffling på schemat, förhoppningsvis även lite murning och att tvättstugan är klar för målning innan vi ger upp och åker hem och faller i koma. Det känns så himla skönt att vara igång!


 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: